Volg ons op social media!

pinokkioklHallo, ik ben dus Pinokkio. Sommigen kennen me misschien nog wel uit een schimmig oud verhaal, maar daar wil ik het liever niet meer over te hebben. Ik bedoel, hoofdpersonen uit kinderboeken worden ook volwassen en gaan zich dan met andere dingen bezighouden. Dat gedoe met die neus van me blijft me soms achtervolgen, maar goed, je kan niet alles hebben.

Het grootste probleem omtrent mijn neus is dat ik soms lieg zonder het zelf in de gaten te hebben.  Dit kan voor praktische problemen zorgen. Tegenwoordig ben ik namelijk nogal politiek betrokken en houd ik van het voeren van stevige discussies. Lekker met onverwachtse feitjes strooien over de laatste ontwikkelingen om mijn tegenstanders te overtuigen van mijn gelijk, dat soort dingen.

Dat kan in combinatie met die neus tot vervelende situaties leiden. Als je recht tegenover iemand staat en met diegene in een politieke discussie verzeild bent geraakt,  is het niet zo prettig als je neus ineens begint te groeien. Je staat dan behoorlijk voor aap en mensen weten, vermoedelijk door die combinatie van de groeiende neus en mijn naam, dat ik blijkbaar op zo’n moment niet altijd de waarheid spreek.

Dit gedoe overkwam me vooral tijdens discussies over Europa en de Europese Unie. Daarom heb ik besloten me maar eens flink te verdiepen in alles wat hiermee te maken heeft. Europa  is namelijk toch wel het onderwerp waar volgens mij de meeste onzin over uit wordt gekraamd. En ik ben zelf groot fan van het strooien met feitjes, maar ik vind het misschien wel nóg leuker om andere mensen op hun onwaarheden te wijzen.

Helaas kan ik me hier niet fulltime mee bezighouden, want hoewel ik veel voldoening uit mijn leven haal door mensen op de waarheid te wijzen, betekent dit nog niet dat ik er ook van kan leven. Het betekent trouwens ook niet dat ik de waarheid in pacht heb, wat ik soms behoorlijk irritant vind. Daarom blijf ik zoeken naar betrouwbare cijfers en statistieken.

Soms vraag ik me wel eens af waar ik aan begonnen ben, want als het over Europa gaat, weet je soms alsnog niet zeker of je het nou bij het rechte eind hebt- met alle gevolgen van dien. Maar nu kan ik natuurlijk niet meer terug en wil ik ook niet meer terug. Daarom ga ik jullie via dit medium op de hoogte proberen te houden van mijn avonturen in mijn zoektocht naar de waarheid over Europa en de EU. Tot volgende week!