Volg ons op social media!

zomerpuzzeltjeIn navolging van de leden van het Europees Parlement ga ook ik het de komende weken iets rustiger aan doen. Niet dat mijn zomerreces gaat lijken op dat van de Europarlementariërs, want ik krijg helaas niet doorbetaald tijdens mijn reces. Maar ik heb waarschijnlijk ook iets minder vaste kosten dan de gemiddelde politicus, dus dat scheelt.

Ik ga in ieder geval een paar weken wat rustiger aan doen. Iets minder op Twitter kijken, want daar wordt momenteel toch niet zoveel gezegd wat ik kan factchecken. De afgelopen weken ging het daar al voornamelijk over voetbal en nu ook het WK voorbij is, zal de komkommertijd wel in alle hevigheid losbarsten.

En over de komkommertijd valt weinig te factchecken. Dus kan ik heerlijk genieten van het mooie weer. Misschien ga ik er nog wel een paar daagjes tussenuit. Veel geld heb ik niet te besteden, dus ik blijf sowieso binnen de grenzen van de Europese Unie. Daar komt bij dat ik uiteraard wel op stand-by moet staan.

Ik ben avontuurlijk aangelegd, dus vorig jaar probeerde ik in mijn vakantie naar het buitenland te liften. Dat viel tegen. Ik kwam er toen namelijk achter dat niemand je ziet staan, als je daar als Pinokkio langs de snelweg staat. Misschien is de situatie nu iets verbeterd, omdat ik het afgelopen jaar flink wat bekendheid heb vergaard. Maar ik heb mijn lengte nog steeds niet mee, dus ik denk dat ik het er nu maar niet op waag.

Puzzelen, dat ga ik sowieso doen. Daar ben ik echt dol op. Kruiswoordpuzzels, sudoku’s, cryptogrammen, heerlijk man! Misschien ga ik ook nog wel een beetje klussen thuis, want dat moet ook gebeuren. Of een beetje op mijn balkon zitten en goede boeken lezen, heerlijk. Of de Tour de France volgen en kijken of het er daar nog een beetje eerlijk aan toe gaat. Ik heb eigenlijk plannen genoeg, nu ik er zo over nadenk.

Toch ben ik benieuwd of ik het volhoud, dat niks doen, want ik ben nou eenmaal een workaholic. Dus als er belangwekkende uitspraken gedaan worden die te maken hebben met de EU, zal ik me daar zeker in verdiepen. Daar komt nog bij dat ik nog niet helemaal aan mijn vakantie toe ben, want momenteel ben ik nog druk bezig met het afronden van een aantal artikelen. En voor je het weet, is mijn zomerreces natuurlijk weer voorbij. Half augustus pak ik de draad vol frisse moed weer op!