Volg ons op social media!

Zo, daar ben ik weer. Het is inmiddels bijna oktober, hoog tijd om mijn reces maar eens op te schorten. Maar man, man, wat heb ik ervan genoten. In de zomer kwam ik er achter dat ik toch behoorlijk moe was geworden van al mijn werkzaamheden als factchecker, dus ik merkte wel dat ik een beetje toe was aan rust.

Inmiddels ben ik volledig uitgerust en dus pak ik vol enthousiasme de draad weer op. Ik had nog een artikel op de plank liggen waar ik voor het reces aan begonnen was, dus dat heb ik eerst maar eens afgemaakt. Want dingen waar je aan begonnen bent, moet je ook afmaken. En dat het onderwerp van het artikel inmiddels iets minder in de actualiteit is dan voor het reces, doet verder niets af aan de strekking van het stuk.

Nu het artikel over Cameron en Juncker af is, kan ik vol frisse moed weer verder. Het is natuurlijk niet alsof ik in de zomer stil heb gezeten. Integendeel, ik heb lekker onbevangen gebrainstormd over nieuwe plannen voor mijn initiatief. Niet al deze plannen werden even enthousiast ontvangen, maar wie niet waagt, wie niet wint.

Ik had bijvoorbeeld het plan om een app de wereld in te slingeren met een hele handige waarheidstest erop. De app werkt zo: wanneer je een leugen verkondigt, gaat je telefoon meteen keihard piepen, zodat jij en je gesprekspartner gelijk in de gaten hebben dat je zit te liegen. Heel handig en verhelderend, dacht ik, maar na een verkennend marktonderzoek te hebben uitgevoerd bleek dat er verrassend weinig animo voor was.

Ook wilde ik een eigen tv-zender lanceren waarin ik live allerlei leugens die op andere omroepen werden uitgezonden wilde ontkrachten, maar bij de publieke omroep beweerden ze weinig subsidie over te hebben en uit eigen zak kan ik dat soort dingen helaas nog niet betalen.

Deze twee plannen hebben het dus even niet gehaald, maar nu het goede nieuws: ik heb nog veel meer plannen die wél een enorm succes beloven te worden. Omdat ik een groot fan ben van het verrassingseffect, wil ik hier verder niet te veel over zeggen. Ik kan nu alleen zeggen dat er werkelijk van alles op stapel staat. En in de tussentijd ga ik natuurlijk gewoon door met waar ik mee bezig was: uitspraken over Europa controleren op hun waarheidsgehalte!