Volg ons op social media!

pinokkioHa! Daar ben ik ook weer eens een keer. Allereerst wil ik  van deze gelegenheid gebruik maken om iedereen een gelukkig nieuwjaar wensen. Het belooft een mooi jaar te worden, daar heb ik alle vertrouwen in. Ik zal eerst eens uitleggen waarom dit dagboekstukje zo lang op zich liet wachten. Het is misschien een slecht excuus, maar het komt eigenlijk vooral doordat ik de laatste tijd nogal druk ben geweest.

Dat heeft alles te maken met het afgelopen jaar: ik mag wel zeggen dat 2014 het beste jaar uit de geschiedenis van Pinokkiofactor is geweest. Waar ik nog relatief rustig begon met mijn werkzaamheden, heb ik nu genoeg te doen: gelukkig heb ik mijn team kunnen uitbreiden.

Het begon allemaal echt met de Europese Verkiezingen. Daarmee kon ik mijn lol op: er werden zoveel opmerkelijke uitspraken over de EU gedaan, dat ik zo nu en dan handen tekort kwam. Na de verkiezingen werd het weer wat rustiger wat betreft alle boude uitspraken over ‘Brussel’. Mede daarom heb ik een tijdje geleden besloten om me bij mijn factcheck-werkzaamheden niet meer uitsluitend op uitspraken over de Europese Unie te richten, maar om mijn blik te verruimen. In het proces om te groeien was dit een logische volgende stap.

Ik heb wel besloten me vooral op politieke onderwerpen te blijven richten, dat is toch waar mijn expertise ligt. Het is trouwens niet alsof er ineens minder onzinnige dingen over de EU gezegd worden, maar het lijkt me toch aardig om eens wat verder te kijken dan mijn neus lang is.

Deze verbreding van mijn horizon hangt dan weer samen met een andere ontwikkeling die de oplettende lezers van mijn website waarschijnlijk al opgevallen is: tegenwoordig schrijf ik niet meer alleen artikelen voor mijn eigen website, maar werk ik ook samen met verschillende andere media. Dat kon gezien mijn toegenomen populariteit natuurlijk niet uitblijven. Een stukje erkenning en een ander belangrijk hoogtepunt uit 2014.

Ook in het nieuwe jaar belooft het een drukte van belang te worden. De samenwerkingen met andere media gaan door en er komen ook weer verkiezingen aan. Na de Europese verkiezingen van vorig jaar zijn dit jaar in maart de Provinciale Statenverkiezingen aan de beurt. Net als de Europese Verkiezingen zijn dit niet bepaald de verkiezingen met de meest sexy uitstraling, maar dat maakt ze nog niet minder belangrijk.

Het gaat hierbij immers om de zetelverdeling in de Eerste Kamer en we hebben laatst tijdens de zorgcrisis nog kunnen zien dat wat daar gebeurt wel degelijk van belang is. En los daarvan: als er verkiezingen op komst zijn, betekent dit ook dat er campagne wordt gevoerd, en als er ergens veel twijfelachtige uitspraken worden gedaan, is het wel tijdens verkiezingscampagnes. Ook in 2015 is er dus genoeg voor me te doen!