Volg ons op social media!

pinokkiokl-120

Nou, ik begin nu toch een beetje zenuwachtig te worden. Want over minder dan een maand is het al zover: de Europese verkiezingen staan voor de deur. Voor mij komt dit natuurlijk niet als een verrassing, juist met oog op deze verkiezingen ben ik begonnen met het factchecken, dus het is prettig dat de verkiezingen over drie weken ook echt plaats gaan vinden. 

Niet iedereen is echter zo druk met deze verkiezingen als ik, zo lijkt het. Prognoses over de opkomst zijn niet al te optimistisch, het zou maar zo kunnen dat de dalende lijn zich voortzet in Europa en de opkomst nog lager uitvalt dan die bij de verkiezingen van 2009. Misschien dat de urgente situatie in Oekraïne hier nog iets aan kan veranderen, maar het is maar de vraag.

Gelukkig heb ik nog wat plannetjes klaar liggen om het grote publiek extra naar mijn website toe te trekken. Hierdoor kunnen nog meer mensen mijn artikelen over Europese vraagstukken lezen. Ook is er op mijn website genoeg informatie te vinden over hoe het hele instituut nou precies in elkaar steekt. Nu de verkiezingsdebatten eraan komen zou je zeggen dat die debatten het grote publiek toch ook wel aan moeten spreken. Dat zou prettig zijn, want het grote publiek loopt zoals bekend niet altijd warm voor de Europese politiek.

Er is voor mij in ieder geval nog veel te doen in de laatste weken voor de verkiezingen. Politici doen tijdens deze debatten waarschijnlijk veel uitspraken die gecheckt moeten worden, dus voor mij wordt het een drukke tijd. Om snel te kunnen reageren tijdens de debatten ga ik maar alvast eens uitpluizen wat nu precies de grote thema’s van deze verkiezingen gaan worden.

Om in deze hectiek niet afgeleid te raken door allerlei randzaken, ga ik binnenkort maar eens in een door mij zelf in elkaar getimmerd hutje op de hei zitten. Dat viel ook nog tegen: het timmeren van dat hutje ging goed, maar het regelen van een betrouwbare internetverbinding was lastig.

Zonder arrogant over te willen komen kan ik stellen dat ik met behulp van een vrij inventieve constructie een vaste internetverbinding aan heb weten te leggen, want op Wifi kun je natuurlijk nooit helemaal vertrouwen. Bij deze constructie heb ik gebruik gemaakt van een flink aantal verlengsnoeren en haspels, want dat werkt toch altijd nog het beste. Op dat gebied kan er nu in ieder geval niets meer misgaan. Ik heb er zin in!