Volg ons op social media!

pinokkio metro thZo, daar stond ik laatst dus op pagina 2 van het veel gelezen dagblad Metro. Hartstikke mooi natuurlijk. Daar werd toegelicht dat ik me niets laat wijsmaken over de Europese Unie, zoals de meeste van mijn lezers inmiddels weten. Een andere aardige opmerking die in het artikel in Metro van 1 mei gemaakt werd, is dat ‘in het heetst van verkiezingsstrijd de nuance nogal eens uit het oog verloren raakt’.

Een prima waarneming die mijn bestaansrecht weer eens te meer bevestigt. Toch valt me op dat er ook enige ironie van deze opmerking uit gaat. De kop boven het artikel in de Metro luidt namelijk: “‘Europa’ speldt ons van alles op mouw”, terwijl het juist vaak politici zijn die zich met Europa bezig houden die ons van alles op de mouw proberen te spelden.

Maar om nou weer gelijk boven dit artikel te zetten dat politici ons van alles op de mouw spelden gaat misschien wat te ver voor Metro. Dat is ook wel radicaal. En toegegeven: ‘Europa’ klinkt altijd goed. Daarbij maakt het de kop lekker breed, want wat er nu precies met ‘Europa’ bedoeld wordt, blijft zoals wel vaker ook in dit artikel wat onduidelijk.

Ik wil trouwens niet teveel over de kop boven dit artikel zeuren, want het is en blijft natuurlijk mooi dat Metro mijn initiatief in de schijnwerpers plaatst. Toch nog één laatste kanttekening bij het artikel dan: er had wel een linkje geplaatst mogen worden naar mijn website, zoals ik hier wel even naar het artikel link. Verder niets dan lof.

Inmiddels is het eerste grote verkiezingsdebat live door Nieuwsuur uitgezonden. Acht lijsttrekkers van de grootste partijen namen het tegen elkaar op in het debat, dat plaatsvond in het kasteel waar gewerkt werd aan het Verdrag van Maastricht. Op de inhoud en de uitkomsten van het debat zal ik hier niet verder ingaan, maar over de uitzending zelf wil ik toch iets zeggen.

Zo bestond er enige onduidelijkheid over de hashtag op Twitter die bij de aflevering van Nieuwsuur hoorde. Volgens critici was deze (#nieuwsuureudebat) wat aan de lange kant, zodat het debat dat op Twitter losbarstte, voor veel mensen iets lastiger te volgen was. Zelf had ik trouwens ook enige moeite met deze hashtag.

Volgens sommigen was dit dan ook een reden voor de enigszins tegenvallende kijkcijfers: er keken 381.000 mensen naar het debat en dat was minder dan verwacht. Dat is jammer, ook voor mij. Gelukkig komen nog meer debatten over de Europese Verkiezingen. Ik heb er zin in!