Volg ons op social media!

pinokkio-hoofdHallo, daar ben ik weer en ik heb natuurlijk weer nieuws. Deze keer gaat het niet over de toenemende media-aandacht voor mijn initiatief of over de reacties die mijn factchecks oproepen in de media, maar over mijn uiterlijk. Ik heb namelijk een nieuwe portretfoto en ik ben van mening dat ik er flink op vooruit ben gegaan.

Mijn oude portret was natuurlijk óók schitterend, begrijp me niet verkeerd. Maar het begon me toch een beetje te storen dat ik er op die afbeelding uitzag alsof ik net uit bed kwam gerold. Die indruk wilde ik niet wekken, want dat leidde maar af van de inhoudelijke boodschap die ik uit wil dragen.

Als Pinokkio wil ik natuurlijk uitstralen dat ik uitspraken die over Europa worden gedaan, meteen in het oog heb. Met de ogen die ik eerst had, kwam dat soms niet zo geloofwaardig over. Het was net alsof ze dicht zaten. Dat was natuurlijk niet echt zo, maar de verwarring die daarover bestond, was vervelend. Daarom heb ik de knoop doorgehakt en gekozen voor plastische chirurgie, want wie laat tegenwoordig nou niet zijn of haar oogleden liften als daar ook maar enige aanleiding toe is?

Hoog tijd dus om dit onderwerp maar eens uit de taboesfeer te halen. Trouwens, als ik mijn ooglidcorrectie zelf niet op zou biechten, zouden de roddelbladen er vol van staan en hoewel ik dol op aandacht ben, verschijn ik toch liever in serieuze media dan in de roddelbladen.

Ooglidcorrecties worden tegenwoordig vrijwel nooit meer vergoed door de zorgverzekering en door mijn goedkope verzekering al helemaal niet. De operatie beloofde dus een dure grap te worden. Maar omdat ik uit hout vervaardigd ben, vielen de kosten van de operatie echt alles mee. Het schijnt een stuk makkelijker te zijn om het uiterlijk van een houten pop te veranderen, dan om iets aan het menselijk lichaam te veranderen. Een geluk bij een ongeluk, zou ik het willen noemen.

Want door de relatief lage kosten van de operatie hield ik ook nog geld over om een nieuwe, iets minder puntige muts te kopen. Niet dat mijn oude muts niet meer beviel, maar een beetje afwisseling kan geen kwaad, zo op zijn tijd. Ook ik wil trendy overkomen en daar past deze kekke muts uitstekend bij. Al met al kan ik concluderen dat mijn nieuwe uiterlijk mijn zelfvertrouwen een boost geeft en daar ben ik natuurlijk hartstikke blij mee!